Vánoční čokoládové makronky

8. prosince 2012 v 11:10 | *NessinQa |  Recepty
Hi my darlings lovebugs :) Jelikož je opravdu před Vánoci a hodně z nás připravují doma nejrůznější cukroví, mám tu pro vás jeden zaručený tip, který určitě tradičně na Vánoční svátky neděláte :) A co to malinko změnit a udělat si kousek francouzkých Vánoc u vás doma? :D Už víte o jakou dobrůtku se jedná? Upečte si své vlastní pařížské makronky, já je letos budu dělat poprvé, tak snad se mi povedou :) PROTOŽE JE NAPROSTO MILUJU!!! ♥ A pak vám možná přidělám nějakou tu fotku mých povedených makronek :D
Makronky nebo-li Macaroons jsou velkou pařížskou pochoutkou! Je jich nespočet barevných variací, chuťí i vzhledů! Můžete si udělat jakékoli makronky podle vaší chuti i nálady. Já ovšem udělám ty čokoládové či karamelové, jelikož na Vánoce se hodí..ty barevné jsou sice asi na pohled krásnější ale ty vidím na přípravu na Jaře :) Vánoční makronky můžete také udělat v barvě červené, zelené i bílé :* Dále je můžete natřít jakoukoli náplní, která vám chutná a když si budete chtít s makronkami vyhrát, můžete na ně zdobit nemálo vánočních motivů :) Přináším i několik fotek na inspiraci :) Check It!

A NYNÍ SE PUSŤME NA PŘÍPRAVU ČOKO MAKRONEK!

INGREDIENCE NA TĚSTO:

250 g cukru krupice
70 ml vody
190 g bílků
hnědá barva potravinářská
(nebo kakao na obarvení)
250 g moučkového cukru
250 g mandlové mouky

POSTUP:
Nejdříve si připravte cukrový rozvar: do menšího kastrůlku nasypte cukr krupici a zalijte vodou. Na mírném plameni rozvar ohřejte přesně na teplotu 118 stupňů Celsia, jinak se vám nepodaří připravit to správné těsto a makronky se vám nepovedou. Cukrářský teploměr by neměl v tomto případě chybět.
Sehnat si také musíte mandlovou mouku z jemně mletých blanšírovaných mandlí, která je bezlepková a má výrazný podíl na správné chuti makronek. Dostanete ji v obchodechs cukrářskými potřebami, stejně jako zmiňovaný teploměr.
Zatímco se rozvar vaří, smíchejte si ve větší míse moučkový cukr s mandlovou moukou, přidejte k nim první část bílků a směs promíchejte v hustou hmotu.
Do mixéru nalijte druhou část bílků, krátce je prošlehejte, přidejte k nim cukrový odvar (o teplotě 118 °C) a během šlehání přidejte i trošku hnědé potravinářské barvy či kakaa (nebo jakoukoli jinou potravinářskou barvu, kterou chcete). Směs pak vyšlehejte úplně do studena, tedy na pokojovou teplotu.
Pak obě směsi smíchejte dohromady - připravenou hustou hmotu ušlehaným sněhem krásně odlehčíte. Nebojte se pořádně promíchat, aby se obě směsi spojily. Výsledné těsto by nemělo být příliš tuhé, ani příliš řídké. Jinak by vám makronky při pečení praskaly.
Pak si připravte papír velikosti plechu s předmalovanými kolečky o průměru čtyř centimetrů a na něj si položte pečicí papír. Těsto dejte do cukrářského sáčku a s jeho pomocí tvořte na pečicí papír stejně velká kolečka.

Než nastříkané makronky strčíte do trouby, nechte je na plechu lehce zaschnout (20 min.) Tak, aby na ně už nešel obtisknout prst.

Makronky se připravují v celé řadě příchutí - podle toho se přibarvují tak, aby příchuť korespondovala s barevným odstínem.
Pokud je necháte takto zaschnout, měly by pak v troubě pěkně naskočit. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C přesně 11 minut. Nechte vychladnout, pak kolečka makronek poslepujte krémem a nechte alespoň dva dny odležet.

INGREDIENCE NA KRÉM:

100g smetany ke šlehání
1 lžíce krupicového cukru
125g hořké čokolády
20g másla
pár lístků máty

POSTUP:
Čokoládu a 20 gramů másla dejte do mističky. Do smetany přidejte bylinky a přiveďte ji k varu. Vařící smetanu pak přelijte přes sítko do misky s máslem a čokoládou, nechte úplně rozpustit a pořádně promíchejte. Krém nechte vychladnout ať je připravený na slepování - na makronky ho nanášejte ideálně opět pomocí cukrářského sáčku nebo roztírejte nožem.
***
A JAKO NAPOSLEDY SE URČITĚ PODÍVEJTE NA TENTO NÁDHERNÝ
REKLAMOVÝ POSTUP MAKRONEK BEZE SLOV :) AWESOME!

TAK CO? UDĚLÁTE SI PAŘÍŽSKÉ MAKRONKY NA LETOŠNÍ VÁNOCE NEBO ZŮSTANETE PŘI STARÉM? :) Vaše *NessinQa

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Else Michelle..! Else Michelle..! | Web | 8. prosince 2012 v 13:07 | Reagovat

Wow, vypadá to úžasně! :) Možná, že někdy zkusím :))

2 Marcela Marcela | 8. prosince 2012 v 18:16 | Reagovat

To není možné :O! Před týdnem mě napadlo upéct na Vánoce makronky, koukala jsem na stejný recept a dokonce i na to stejné video :D! Nějaká telepatie ;O)! Zkusím :O)!

3 NessinQa NessinQa | Web | 8. prosince 2012 v 20:46 | Reagovat

[2]: jé, vidíš =) tak to je super, jsme si blízké =)

4 Katty~ Katty~ | Web | 9. prosince 2012 v 12:49 | Reagovat

mňam vypadají úžasně, ale my jsme se s mamkou domluvily, že letos moc péct nebudeme, jenom jsme něco nakoupili a já budu asi dělat cookie sušenky a mamka něco máloo jinak na to letos kašleme :D

5 Henry A. Henry A. | E-mail | Web | 12. prosince 2012 v 0:09 | Reagovat

Já miluji Makronky , myslím , že bych je mohl zkusit udělat , ale neručím za výsledek :-)

6 InvisibleH InvisibleH | Web | 27. července 2015 v 13:58 | Reagovat

Včera jsem makronky opět po dlouhé době pekla, naneštěstí se moc nepovedly. První dva plechy dopadly skvěle, ale 2. dávka, kterou jsme dělaly podle jiného receptu naprosto selhala. Asi si najdu jiný recept. Tento vůbec nevypadá špatně :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama