Domácí Jahodová Zmrzlina

15. září 2014 v 17:05 | *Vanilla |  Recepty
Přeji vám pěkný začátek týdne :) Ikdyž nám prázdniny skončili, léto je u konce a sluníčko méně svítí, nic nám nepřekáží k tomu si ještě trochu toho léta doma sami udělat! :) Mám tu pro vás skvělý a hlavně jednoduchý, efektivně rychlý recept na sťavnatou, sladkou a tu nejlahodnější delikátní domácí jahodovou zmrzlinu! :* Hurá do toho! <3
Dejme tomu, že budete připravovat zmrzlinu ve větším množství, až si ji vychutnáváte hned několik dní, nebo chcete pohostit rodinu, známé či své přátele :) Tato příprava bude trvat zhruba 15min. + samozřejmě mrazení! Na to nezapomeňte..proto je dobré, začít s přípravou například dva dny před nějakou oslavou či párty, pokud chcete návštěvu zaujmout domácí lahodnou zmrzlinou! :)
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
  • 1 bílek
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 500 g vanilkového jogurtu
  • 250 g očištěných nakrájených jahod a další vcelku ke zdobení
NÁVOD NA PŘÍPRAVU:
  1. Bílek šlehejte ručním, elektrickým mixérem v hlubší nádobě, dokud se nezpevní do jemných špiček. Postupně přidávejte cukr, až hmota zhoustne a začne se lesknout.
  2. V míse smíchejte vanilkový jagurt s nakrájenými jahodami a poté přidejte našlehaný bílek s cukrem a vyšlehejte. Dejte na dvě hodiny do mrazáku ztuhnout.
  3. Formu o velikosti 8 x 25 cm vyložte potravinářskou fólií.
  4. Zmraženou směs vytáhněte z mrazáku a vyklopte do hlubší nádoby a znovu vyšlehejte elektrickým mixérem do jemna. Lžící přendejte do formy a nechte přes noc tuhnout v mrazáku.
  5. Poté servírujte s čerstvými jahodami a zdobením dle vlastního uvážení. (Já například použila ještě jahodový sirup)

Tip: Pokud chcete mít zmrzlinu opravdu hodně nadýchanou, před podáváním ji ještě jednou vyšlehejte a znovu zmrazte! Dobrou chuť :*
***
LÍBÍ SE VÁM TENTO RECEPT? VYZKOUŠÍTE HO? --> Vaše Vanessa Farfalla - Ask.me
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 RealistOnTheRainbow RealistOnTheRainbow | Web | 15. září 2014 v 17:31 | Reagovat

domácí zmzrku chci pořád vyzkoušet a ještě jsem se k tomu nedokopala.. :)

2 xoEll xoEll | Web | 15. září 2014 v 17:53 | Reagovat

Tak to zkusím :)

3 Ilyya Lay Ilyya Lay | Web | 15. září 2014 v 20:11 | Reagovat

Určitě si takový článek taky udělej pokud chceš :).Rozhodně to není žádné opičení , ty obrázky tu od toho jsou :D:).
Možná to někdy zkusím:) Ale nejsem si jistá. Naposledy jsem dělala domácího Míšu , a zmrzlina byla zmrzlá do jedné velké kostky která se rozmrazovala půl dne :D

4 Michalka Michalka | 15. září 2014 v 21:00 | Reagovat

super to tedy skusím

5 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 16. září 2014 v 8:02 | Reagovat

Zkoušela jsem ji už několikrát, mám ráda domácí zmrzliny :-)

6 H A. H A. | E-mail | Web | 16. září 2014 v 12:20 | Reagovat

zmrzlinu nejím , ale vypadá to moc pěkně ...

7 S-hejvi S-hejvi | Web | 18. září 2014 v 9:05 | Reagovat

Jéé mňam! Tak to určitě vyzkouším:))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama